INGREDIENTES
- 100g de quinoa
- 40g de pistachos crudos
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 1 pizca de canela
- pan rallado
- sal y aceite
- 200g de calabacín (1 pequeño)
- 200g de zanahorias (2 medianas)
- 1 cebolla grande
- 2 ajos
- 2 huevos
EN VERD ingredients que pots trobar a Granel
PREPARACIÓN
- Es renta molt bé la quinoa fins que l’aigua surti transparent.
- En una paella sense oli torreu la quinoa amb compte perquè no es cremi.
- Un cop torrada bulliu-la durant 20 minuts en un cassó amb 300ml d’aigua, escorreu-la bé i reserveu.
- En una paella amb una mica d’oli sofregim a foc suau durant mitja hora, la ceba, els alls, el carbassó i la pastanaga, tot ratllat.
- Quan sigui una mica tou hi posem una mica de sal, el curri i la canyella.
- Mentrestant triturem els festucs en un molinet o amb la Termomix, fins que ens quedi una pols ben fina.
- Passada la mitja hora afegim al sofregit, la quinoa bullida i la farina de festucs, ho barregem bé i rectifiquem de sal. Ho mantenim a foc baix durant 10 minuts més per tal que els gustos es vagin integrant.
- Ja veureu que us queda una massa compacta que es pot treballar bé.
- Deixem refredar una mica i preparem les croquetes que passarem per ou batut i pa ratllat i les fregirem en oli abundant fins que siguin ben rossetes.
- Una suggerència: la farina de festuc es pot substituir per qualsevol altre fruit sec. Penso que amb ametlla crua i amb cacauet també pot quedar molt bé
- Amb aquestes quantitats surten unes 20 croquetes mitjanes.