croquetas de quinoa

Posted on

INGREDIENTES

  • 100g de quinoa
  • 40g de pistachos crudos
  • 1 cucharadita de curry en polvo
  • 1 pizca de canela
  • pan rallado
  • sal y aceite
  • 200g de calabacín (1 pequeño)
  • 200g de zanahorias (2 medianas)
  • 1 cebolla grande
  • 2 ajos
  • 2 huevos

EN VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓN

  1. Es renta molt bé la quinoa fins que l’aigua surti transparent.
  2. En una paella sense oli torreu la quinoa amb compte perquè no es cremi.
  3. Un cop torrada bulliu-la durant 20 minuts en un cassó amb 300ml d’aigua, escorreu-la bé i reserveu.
  4. En una paella amb una mica d’oli sofregim a foc suau durant mitja hora, la ceba, els alls, el carbassó i la pastanaga, tot ratllat.
  5. Quan sigui una mica tou hi posem una mica de sal, el curri i la canyella.
  6. Mentrestant triturem els festucs en un molinet o amb la Termomix, fins que ens quedi una pols ben fina.
  7. Passada la mitja hora afegim al sofregit, la quinoa bullida i la farina de festucs, ho barregem bé i rectifiquem de sal. Ho mantenim a foc baix durant 10 minuts més per tal que els gustos es vagin integrant.
  8. Ja veureu que us queda una massa compacta que es pot treballar bé.
  9. Deixem refredar una mica i preparem les croquetes que passarem per ou batut i pa ratllat i les fregirem en oli abundant fins que siguin ben rossetes.
  10. Una suggerència: la farina de festuc es pot substituir per qualsevol altre fruit sec. Penso que amb ametlla crua i amb cacauet també pot quedar molt bé
  11. Amb aquestes quantitats surten unes 20 croquetes mitjanes.