sushi granel

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 4 Alga nori en làmines
  • Vinagre d’arròs
  • 400gr Arròs per fer sushi
  • 1 Makisu (estora de bambú)
  • Salsa de soja (Tamari o Shoyu)
  • 25gr Sucre integral de canya ecològic

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Mescla de vinagre (Sushizu) per l’arròs: Hem de fer mitja tassa de vinagre per cada dues tasses d’arròs. La proporció és de 3 part de vinagre d’arròs per una de sucre de canya integral.
  2. Com fer l’arròs sushi: Amb 200gr n’hi ha prou per fer 4 rotllets. Primer de tot rentem bé l’arròs en un colador sota l’aixeta fins que perdi tot el midó. Per fer-ho posem l’arròs en un colador i l’anem submergint en un bol ple d’aigua i remenant-lo amb els dits. Quan l’aigua s’enterboleixi fem un canvi d’aigua. Aquest pas l’haurem de fer entre 5 i 7 vegades fins que l’aigua ens surti ben clareta. Posem l’arròs en una olla a foc mig, sense oli ni sal, i el remenem bé perquè s’airegi. Hi afegim dues tasses i mitja d’aigua bullint per cada tassa d’arròs. Ho tapem i deixem a foc lent durant 18-20 minuts. Un cop l’arròs estigui fet l’anem col•locant en una altra olla on hi posem la mescla de vinagre que hem fet anteriorment poc a poc i ho barregem bé. A continuació deixem refredar completament l’arròs.
  3. Rotlles de sushi al gust: desenrotllem l’estora makisu. Col•loquem una làmina d’alga nori a la part central de l’estora amb la part rugosa mirant cap amunt i deixant uns 3 dits de marge entre l’alga nori i l’extrem superior de l’estora makisu. Escampem l’arròs de forma uniforme i amb mig centímetre de gruix aproximat (això pot variar segons el gust de cadascú). Per escampar l’arròs ens anirà bé mullar-nos els dits amb aigua perquè no se’ns enganxi als dits. Posem el producte que haguem triat al llarg de tota la part inferior tallada en làmines. També hi ha qui ho reparteix per tota la làmina. Nosaltres no teníem makisu i ho vam fer amb un drap de cuina; sens dubte amb el makisu és molt més pràctic!
  4. Enrotllem i tallem el sushi: agafem l’estora per la part inferior i enrotllem els ingredients al mateix temps que ho anem premsant amb els dits poc a poc. A cada volta anem enrotllant el sushi i traient l’estora. Vigilem que no ens surti el contingut pels extrems. Finalment només queda tallar els trossets de sushi amb un ganivet ben afilat i d’una sola passada perquè no se’ns desmunti. Podem mullar el ganivet perquè no s’enganxi amb l’arròs.
  5. Servim el sushi: finalment només ens queda posar la salsa de soja en un bol on podrem sucar el sushi. Si volem fer-ho al complet ens farà falta el Gari (gingebre endolcit), el Wasabi (pasta de rave verd picant), el Mirin (vi d’arròs sense alcohol) i els Ohashi (bastonets) per menjar.