quinoa amb verdures i salsa verda

Posted on

INGREDIENTS

  • 2 gots de quinoa
  • 4 gots d’aigua
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 400g d’espinacs nets
  • 1 gra d’all negre
  • 1 culleradeta de curry
  • 1 fulla de llorer
  • Sal i oli d’oliva
  • 1 cullerada de farina d’espelta
  • 1 grapat generós de julivert fresc o 1 cullerada de julivert sec
  • 1 got d’aigua
  • 3 cullerades de llevat nutricional (o de cervesa)
  • 1 gra d’all
  • Sal i pebre

*PRODUCTES QUE PODEU TROBAR A LES NOSTRES BOTIGUES 

PREPARACIÓ

  1. En una cassola sofregim el porro i la pastanaga amb una fulla de llorer durant 5 minuts. Afegim l’all negre trossejat i els espinacs i deixem coure fins que s’absorbeixi tota l’aigua que desprenen.
  2. Tirem la quinoa prèviament rentada remenem uns segons i afegim l’aigua.
  3. Apugem el foc fins que arrenqui a bullir i deixem coure a foc baix 15 minuts rectificant de sal els últims 5 minuts.
  4. Passat aquest temps la quinoa ha d’haver absorbit tota l’aigua, sinó la deixem reposar amb el foc apagat.
  5. Preparem la salsa aixafant l’all en un morter fins aconseguir una pasta que posarem en una paella a foc suau amb una mica d’oli vigilant que no es cremi. Tirem la farina i la torrem lleugerament , després afegim l’aigua i deixem que arrenqui el bull i comenci a espessir. En aquest moment posem el julivert, la sal i el pebre, remenem uns segons i apaguem el foc.
  6. Servim el plat amb una base de salsa verda i la quinoa al damunt.