plumcake de poma, panses i nous

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 300g de farina Montcada
  • 150g de farina d’ametlla
  • 50g de panses sultanes
  • 100g de nou en gra
  • 250g de sucre de canya golden ECO
  • 10g de canyella en pols
  • 3 pomes golden
  • 300g de mantega
  • 6 ous
  • 1 sobre de llevat en pols

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Preescalfar el forn a 180ºC
  2. Batre la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient) amb el sucre fins que quedi una crema fina i afegir els rovells d’ou d’un en un sense deixar de remenar.
  3. Seguidament incorporar les farines, el llevat i la meitat de la canyella que haurem passat conjuntament per un sedàs. Amb l’ajut d’un batedor de mà es remena poc a poc fins a desfer tots els grumolls.
  4. Pelem i trossegem la poma i la incorporem a la massa que tenim preparada juntament amb les nous i les panses i remenem.
  5. Finalment muntem les clares a punt de neu i les afegim remenant de baix a dalt amb molta cura.
  6. Aboquem la massa en un motlle de plum-cake de 40cm i al damunt hi posem uns grills primets de poma per decorar. Ho posem al forn durant 1h i quan sigui fred desmotllem i tirem al damunt un polsim de canyella.