plumcake d’espelta amb fruits secs i nabius

Posted on

INGREDIENTS

  • 200g de farina d’espelta
  • 50g d’avellanes torrades
  • 50g d’ametlles torrades
  • 50g de nou en gra
  • 50g de nabius
  • 150g de sucre golden ECO
  • 1 sobre de llevat en pols
  • ous
  • 200g de mantega a temperatura ambient
  • mel

EN VERD els ingredients que pots trobar a granel

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 175ºC.
  2. En un bol posem la mantega a trossos i la barregem amb el sucre. Quan tingui una consistència cremosa anirem afegint el rovells d’un en un (en reservem les clares).
  3. Passem la farina i el llevat per un sedàs i l’aboquem damunt la pasta anterior i ho remenem amb cura fins que no quedin grumolls.
  4. Tot seguit afegim els fruits secs trossejats (no massa petits) i els nabius i ho remenem.
  5. Per últim es munten les clares a punt de neu i es barregen amb la resta de massa embolcallant-ho tot amb cura per tal que les clares no baixin.
  6. Ho aboquem en un motlle de plumcake i ho posem al forn durant 45-50 minuts.
  7. Quan sigui fred es desmotlla i es pot servir amb compota de poma o sol.