pate de tomaquet

Posted on

INGREDIENTS

  • 10 tomàquets secs
    5 cullerades soperes d’ametlles marcones crues
    ½ llimona
    1 gra d’allo ½ cp d’all en pols
    1 culleradeta de pebre vermell dolç
    1 culleradeta d’orenga
    Uns grans de pebre negre
    1 pebrot de caiena
    3 cullerades d’oli d’oliva extra verge

EN VERD els ingredients que pots trobar a granel

PREPARACIÓ

  1. Escaldar els tomàquets, escórrer, assecar molt bé i posar-los a macerar coberts d’oli amb orenga, pebre en gra i un pebrot de caiena durant 24-48h.
  2. Exprimim la llimona i reservem el suc.
  3. En el got de la batedora posem els tomàquets amb 2 cullerades de l’oli de maceració.
  4. Afegim el gra d’all, el suc de llimona, i una mica d’aigua tèbia.
  5. Triturem bé, afegint més aigua si ho necessita i deixem a la nevera fins el moment de servir.