INGREDIENTS
- 8 fulles de bleda grosses
- 100g de formatge rulo de cabra
- 1 ceba
- Sal i pebre
Per fer el pesto:
- 7-8 tomàquets secs
- 40g d’alfàbrega fresca o 1 cullerada d’alfàbrega seca
- 50g de pinyons
- 1 gra d’all
- 150ml d’oli d’oliva verge extra
- 50g de formatge parmesà ratllat
EN VERD els ingredients que pots trobar a granel
PREAPARACIÓ
- Per començar, retirem els tronquets de les fulles de bleda, escaldem les fulles en una olla amb aigua i sal, i les refredem en un bol amb aigua i gel. Fem el mateix amb els tomàquets aprofitant la mateixa aigua.
Després, deixem les fulles i els tomàquets sobre paper absorbent. - Tallem la ceba en juliana i la sofregim en una paella amb una mica d’oli. Quan sigui transparent hi afegim els tronquets de les bledes que haurem tallat a trossets petits i ho saltejarem tot junt fins que siguin tous. Al final rectifiquem de sal i pebre i deixem refredar.
- En un bol aixafem el formatge amb l’ajut duna forquilla i el barregem amb el sofregit de ceba i tronquets de les bledes fins que ens quedi ben amalgamat. Repartim la pasta sobre les fulles i les tanquem a mode de farcellets.
- Preparem el pesto posant tots els ingredients en un pot, triturant fins que quedi tot ben fi i servim els farcellets tebis amb la salsa al damunt