panellets

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 625g de farina d’ametlla marcona
  • 500g de sucre de canya eco
  • 1 rovell d’ou
  • La ratlladura de ½ llimona
  • La ratlladura de ½ llimona
    varietats
    De pinyons: 200g de pinyons (aprox. 20g/panellet), 1 ou per l’arrebossat (usarem la clara) i el pintat (usarem el rovell)
    D’ametlles: 200g de granet d’ametlla, 1 ou per l’arrebossat (usarem la clara) i el pintat (usarem el rovell)
    D’espècies: 5g canyella en pols
    Farcits: 100g de coco ratllat o nabius o codonyat
    De gustos: 50g de cacau, o de cafè en pols, i 50g de sucre per decorar
    Podeu substituir 125g de farina d’ametlla marcona, per una patata o moniato d’uns 200g (bullits)

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Per fer la massa base, només caldrà pastar la farina d’ametlla amb el sucre i el rovell d’ou (i la patata o moniato si preferiu; atenció: un cop bullida l’heu de deixar refredar!). Ho pastarem fins que estigui tot ben lligat, només caldrà fer atenció de no pastar-ho massa, sinó ens quedarà la mescla massa líquida per poder fer-ne les boletes.

Per fer les varietats

  1. De pinyons: un cop tenim les boletes fetes, les passarem per la clara batuda (que farà de cola), i després els arrebossem
    amb els pinyons. Un cop aconseguim que l’aspecte sigui bonic, pintem els panellets amb el rovell per aconseguir un
    color daurat amb la cocció.
  2. D’ametlles: Fem el mateix que amb el de pinyons però arrebossem amb ametlla laminada o amb granet d’ametlla
  3. Farcits: Agafeu una porció de massa aplaneu-La a La ma i poseu el farcit que volgueu tanqueu el panellet i arrebosseu-lo de sucre o coco depenent de la varietat.
  4. De gustos: barregeu una porció de massa amb el gust que preferiu i doneu forma original al panellet
    Deixeu-ho coure al forn al màxim, uns 5-10 minuts (atenció que no es cremin!!)