lasanya de llenties vermelles

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 30 plaques de canaló
  • 10cm d’alga Wakame
  • 100gr de soja texturitzada
  • 200gr de llenties vermelles
  • 25gr de llevat de cervesa
  • 120cl de vi negre
  • 1 culleradeta d’orenga
  • 1 culleradeta de gingebre en pols
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva i salsa de soja
  • *Sal i nou moscada al gust
  • *140gr de farina de sègol
  • 1 ceba gran
  • 1-2 albergínies
  • 1 pebrot verd o vermell
  • Formatge emmental ratllat per gratinar
  • *40gr de mantega
  • *500gr de llet (o llet de soja)
  • *30-60gr de parmesà ratllat

* ingredients PER LA BEIXAMEL

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Posem la soja texturitzada fina a hidratar durant uns 7-10 minuts amb un raig de salsa de soja. Paral·lelament hidratem l’alga wakame durant 2-3 minuts i després la tallem a trossets.
  2. Tallem la ceba, l’albergínia i el pebrot a talls petits i els passem per la paella fins que quedi tot daurat. Hi afegim les llenties vermelles, la soja texturitzada, l’alga wakame, el tomàquet, el vi, l’orenga, el gingebre, la sal i el pebre. Ho coem tot a foc lent-mig durant uns 20 minuts fins que la salsa s’hagi reduït i ens quedi espessa.
  3. Mentrestant posem les plaques de canaló a coure entre 5 i 7 minuts.
  4. Preparem la beixamel; posem la mantega en un pot i la daurem sense que es cremi. Hi afegim la farina de sègol i ho remenem durant 1 o 2 minuts fins que quedi una pasta. Hi afegim la llet poc a poc i anem remenant fins que quedi espès. Hi posem la sal i la nou moscada en pols. Quan estigui llesta hi afegim el formatge parmesà.
  5. Agafem la safata que posarem al forn i hi posem una primera capa de beixamel. Seguidament fem una capa de plaques de canaló i per sobre hi afegim el preparat de llenties. A partir d’aquí anem fent pisos de plaques i de llenties.
  6. Finalment hi afegim la beixamel i hi afegim el formatge emmental ratllat (per gratinar) i el llevat de cervesa per sobre.
  7. Ho posem al forn a 180 graus durant 30 minuts.