lasanya amb bolonyesa vegana

Posted on

INGREDIENTS 

  • 1 Paquet de pasta de lasanya
  • 250g de llentia vermella
  • 1 ceba gran
  • 1 pastanaga
  • 600ml de tomàquet fregit casolà
  • Sal, pebre i orenga
  • Llevat nutricional per gratinar

EN VERD els ingredients que pots trobar a granel

PREPARACIÓ

  1. Deixem les llenties en remull la nit anterior.
  2. Abans de començar la recepta escorrem l’aigua de les llenties i triturem sense que quedi massa fi (no passa res si algunes llenties queden senceres) per tal que la textura pugui recordar la carn picada.
  3. Preparem la pasta de lasanya com ens indica el paquet i reservem.
  4. En una paella sofregim la ceba ratllada durant uns minuts.
  5. Quan comenci a ser transparent afegim la pastanaga també ratllada i saltegem un parell de minuts més.
  6. Hi tirem les llenties triturades i remenem bé. Per últim afegim 2/3 del tomàquet i les espècies i deixem coure tot junt uns 10 minuts.
  7. Passat aquest temps rectifiquem de sal.
  8. En una safata que pugui anar al forn muntem la lasanya alternant capes de pasta i bolonyesa i acabem amb una capa de pasta. Cobrim amb la salsa de tomàquet que havíem reservat, escampem el llevat de cervesa i gratinem fins que sigui daurat