galetes de civada i germen de blat

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 200gr de flocs de civada
  • 50gr de segó de civada
  • 125gr de farina semi integral de blat (o d’espelta, kamut…).
  • 50gr de barreja de llavors
  • 50gr de germen de blat
  • 10gr de llevat sec actiu
  • 10gr de canyella en pols
  • 5gr de sal fina
  • 200ml d’oli d’oliva
  • 140gr de sucre integral de canya
  • 2 ous ecològics
  • 125r de panses (nabius, orellanes, nous, avellanes, gotes de xocolata…).
  • 10gr de bicarbonat
  • 5gr d’essència de vainilla

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Per començar anem escalfant el forn a 180º i posem el llevat en una tasseta amb aigua perquè s’activi.
  2. En un bol hi barregem els flocs de civada, el segó de civada, la farina, la barreja de llavors, el germen de blat, el bicarbonat, el llevat, la canyella i la sal. En un altre bol barregem l’oli d’oliva, el sucre integral, un ou sencer i la clara d’un altre, i l’essència de vainilla.
  3. A continuació ho barregem tot en un sol bol i hi afegim les panses o la fruita seca i/o deshidratada que haguem escollit.
  4. En una safata de forn hi col·loquem paper antiadherent i hi anem posant boletes de la massa ben aixafades deixant tres o quatre dits entre elles de separació. Si tenim algun motlle també els hi podem donar formes. Ens podem untar els dits amb oli perquè no se’ns enganxi tant la massa a les mans.
  5. Finalment posem la safata al forn durant uns 12-15 minuts.