galetes amb base de soja verda

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 100 g de soja verda
  • 20gr de llevat sec actiu
  • 330gr de farina de kamut
  • 220gr de sucre de canya
  • 200gr gotes de xocolata
  • 80gr d’ametlla granet
  • Oli d’oliva i sal
  • 2 iogurts naturals
  • 2 ous
  • 170gr de mantega

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. La nit anterior posem la soja verda en remull en un recipient amb aigua. El dia següent bullim la soja amb aigua nova durant una hora aproximadament a foc mig. Ho escorrem i ho passem per la batedora fins que ens quedi una massa ben fina. Ens sortiran uns 325gr de massa aproximadament.
  2. Per la versió salda (tortitas) barrejarem els dos iogurts, els 2 ous, els 10gr de llevat sec i un polsim de sal. Després hi afegim la meitat de la massa de soja. Ho barregem bé fins a aconseguir una massa ben fina i ho deixem reposar una hora.
  3. En una paella amb una mica d’oli ben calent hi posem una cullerada sopera de la massa que hem preparat. Quan comenci a fer bombolles ho girem i ho deixem un parell de minuts.
  4. Per la versió dolça (galetes cookies) posem la massa de soja i el sucre en una cassola amb una mica d’aigua i ho cuinem a foc lent i remenant fins que el sucre quedi ben dissolt.
  5. Hi barregem la farina, el llevat i la mantega fosa. Hi afegim la massa de soja, l’ametlla granet i les gotes de xocolata. A continuació anem fent boletes de la mida d’una nou i les posem a la safata del forn sobre un paper de cuina procurant deixar espai entre elles. Les aixafem una mica.
  6. A continuació ho posem al forn prèviament calent a 160 graus durant uns 15-20 minuts. Ens han de quedar daurades però toves (un cop fredes ja ens quedaran dures).