amanida de quinoa i espinacs

Posted on

INGREDIENTS (recomanem que tots siguin ecològics)

  • 150 gr de quinoa
  • Unes fulles d’espinacs
  • Unes fulles d’enciam
  • 2 pastanagues
  • 1 llimona (per ratllar)
  • 1 cullerada d’olives negres deshidratades
  • 1 grapat de llavors de girasol, sèsam torrat i rosella.
  • 1 grapat de nous trossejades.
  • Oli, vinagre, sal i salsa de soja.

EN VERD ingredients que pots trobar a Granel

La quinoa s’ha de rentar molt bé sota l’aixeta i escorre-la bé abans de portar-la a ebullició ja que conté una substància anomenada saponina (una resina amargant que protegeix el gra dels paràsits).

Al coures hem de veure com el gra es va fent gros i s’obre. En aquest punt estarà cuita.

PREPARACIÓ

  1. Primer de tot rentem bé la quinoa i l’escorrem. En una cassola hi posem el doble d’aigua que de quinoa, una mica de sal, i ho portem a ebullició. Un cop agafi el bull baixem el foc i ho deixem coure uns 20 minuts. A continuació  ho barregem amb una forquilla i hi anem afegint la ratlladura de llimona.. Ho traiem de la cassola i ho posem en una safata perquè es vagi refredant.
  2. Rentem bé els espinacs i l’enciam, ho escorrem i tallem a trossets petits. Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes ben finetes. Ho anem posant tot a la safata amb la quinoa.
  3. Hi acabem de posar les llavors i les olives negres deshidratades i les nous trossejades prèviament i ho  amanim amb oli d’oliva, sal i vinagre. Si les olives les trobem massa dures pel podem posar prèviament amb oli o aigua durant unes hores. Opcionalment hi podem afegir alguna altra herba (orenga, alfàbrega…) i/o una culleradeta de salsa de soja.
  4. Segons el moment de l’any hi podem posar diferents verdures de temporada o anar variant les llavors i fruits secs.