amanida de tardor

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 1 barreja d’enciams mesclum
  • 12 figues seques
  • 40g de barreja de bolets secs
  • 4 rodanxes de carbassa de mig dit de gruix
  • 1 magrana

Per la vinagreta:

  • cullerada de mel
  • Un polsim de sal de tòfona i pebre negre en pols
  • Un grapat d’avellanes torrades, nous i pinyons
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre balsàmic

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Poseu a remullar els bolets 15 minuts en aigua tèbia i un cop hidratats escorreu-los be.
  2. Netegeu l’enciam i reserveu-ne les fulles senceres.
  3. Talleu la magrana i traieu-ne les llavors. I per últim talleu les figues per la meitat.
  4. En una paella amb un raig d’oli saltegeu els bolets amb una mica de sal i pebre ideixeu-los atemperar.
  5. Coeu les rodanxes de carbassa a la planxa i reserveu.
  6. Prepareu la vinagreta trossejant les nous i avellanes en trossets no massa petits. En unbol posem un polsim de sal i un de pebre, una cullerada de mel, 1 part de vinagre i 3parts d’oli i remenem bé fins a emulsionar-ho. Finalment afegim les nous i les avellanestrossejades i els pinyons.
  7. En un plat pla posem un llit de fulles d’enciam i al damunt repartim els bolets tebis.
  8. Disposeu la rodanxa de carbassa al mig,damunt l’enciam i les figues partides al voltant i finalment la magrana.
  9. Amaniu amb la vinagreta i serviu