creps de fajol amb compota de poma i salsa de garrofa

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 1 tasseta de fajol en remull amb aigua bona tota la nit i 2 orellanes

Per la compota:

  • 1 poma
  • el suc de mitja llimona
  • 1c/s de concentrat de poma
  • 1c/p de canyella en pols

Per la salsa:

  • 2 c/s de farina de garrofa
  • 1 c/p de kuzu (és un espesseidor originari del Japó, es pot fer servir farina de blat de moro)
  • Mig got de llet d’arròs o d’ametlla o d’avena (aquesta última porta gluten)

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Primer fem la compota de poma, tallant les pomes a làmines fines i posant-les en un cassó amb un ditet d’aigua, hi posem el suc de llimona, el concentrat de poma i la canyella (en guardem una mica per decorar). Ha de quedar cuita i toveta.
  2. Per la salsa de garrofa, posarem tots els ingredients junts en un altre cassó i ho portarem a ebullició sense deixar de remenar. Un cop faci el primer bull ja ho podrem treure del foc i seguir remenant, de manera que es vagi espessant.
  3. Per últim ja podrem fer la pasta per als creps.
  4. Colem el fajol eliminant l’aigua del remull i en posem de nova. Ho triturem amb el minipimer fins que quedi una massa per fer les creps.
  5. En una paella que no s’enganxi, hi posem un rajolinet d’oli i l’escapem amb un paper de cuina. Esperem que estigui ben calenta i llavors hi afegim un cullerot de massa i la repartim per tota la superfície.
  6. Quan la massa està cuita d’una banda, comença a desenganxar-se de la paella, és el moment de donar-li la volta.
  7. A mesura que anem fent els creps ja els podem anar farcint de compota de poma i posant la salseta per sobre.