INGREDIENTS
- 3 panotxes fresques
- 1 alvocat gran
- 1 porro gros
- ½ culleradeta de grans de comí
- 1l de brou vegetal (1 litre d’aigua i 20g de brou vegetal deshidratat)
- Oli d’oliva
- suc de ½ llimona
- ½ culleradeta de pebre vermell picant
- Julivert fresc
EN VERD els ingredients que pots trobar a granel
PREPARACIÓ
- Rentem el porro i el tallem a rodanxes de 1/2 cm. Desgranem les panotxes i rentem sota l’aigua.
- En una cassola fonda amb una mica d’oli d’oliva coem el porro a foc baix evitant que se’ns dauri.
- Quan ja sigui tou afegim el comí i el blat de moro, remenem una mica i afegim el brou. En aquest moment podem afegir una mica de sal i pebre en el cas que el brou no tingui sal.
- Deixem coure a foc lent durant 30 minuts tapat.
- Un cop cuit el deixem refredar un mica i mentrestant pelem l’alvocat , en traiem l’os i en tallem algunes làmines fines per decorar el plat i les reguem amb el suc de llimona per tal que no s’oxidi. Trossegem la resta d’alvocat i li afegim també suc de llimona.
- Triturem la sopa de blat de moro juntament amb l’alvocat, provem de sal i si cal n’afegim.
- Aquesta crema es pot servir tèbia o freda.
- En l’últim moment preparem un oli de julivert i un de pebre vermell picant triturant amb oli d’oliva.
- Servim la crema en un bol decorada amb unes tires fines d’alvocat, i unes gotes d’oli de pebre vermell picant i oli de julivert.