crema de blat de moro i alvocat

Posted on

INGREDIENTS

  • 3  panotxes fresques
  • 1  alvocat gran
  • 1 porro gros
  • ½ culleradeta de grans de comí
  • 1l de brou vegetal (1 litre d’aigua i 20g de brou vegetal deshidratat)
  • Oli d’oliva
  • suc de ½ llimona
  • ½ culleradeta de pebre vermell picant
  • Julivert fresc

EN VERD  els ingredients que pots trobar a granel

PREPARACIÓ

  1. Rentem el porro i el tallem a rodanxes de 1/2 cm. Desgranem les panotxes i rentem sota l’aigua.
  2. En una cassola fonda amb una mica d’oli d’oliva coem el porro a foc baix evitant que se’ns dauri.
  3. Quan ja sigui tou afegim el comí i el blat de moro, remenem una mica i afegim el brou. En aquest moment podem afegir una mica de sal i pebre en el cas que el brou no tingui sal.
  4. Deixem coure a foc lent durant 30 minuts tapat.
  5. Un cop cuit el deixem refredar un mica i mentrestant pelem l’alvocat , en traiem l’os i en tallem algunes làmines fines per decorar el plat i les reguem amb el suc de llimona per tal que no s’oxidi. Trossegem la resta d’alvocat i li afegim també  suc de llimona.
  6. Triturem la sopa de blat de moro juntament amb l’alvocat, provem de sal i si cal n’afegim.
  7. Aquesta crema es pot servir tèbia o freda.
  8. En l’últim moment preparem un oli de julivert i un de pebre vermell picant triturant amb oli d’oliva.
  9. Servim la crema en un bol decorada amb unes tires fines d’alvocat, i unes gotes d’oli  de pebre vermell picant i oli de julivert.