crema de coliflor amb avena i ametlla

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 1 tasseta de les de cafè de flocs fins d’avena integral
  • 2 c/s de farina d’ametlla
  • pebre negre
  • Oli d’oliva extra verge de primera premsada en fred
  • Sal marina fina
  • 2 o 3 cebes mitjanes tallades a mitges llunes
  • 1/2 coliflor, en flors
  • Aigua

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. En una olla amb un raig d’oli d’oliva, posem a coure la ceba amb un pessic de sal. La deixem coure força estona remenant de tant en tant fins que es comenci a estovar i a enrossir (però no molt ja que així ens quedarà una crema més blanca), hi afegirem mig vas d’aigua i ho deixarem coure tapat durant uns 15 minuts.
  2. Incorporarem la coliflor, els flocs d’avena, dos pessics de sal, el pebre i aigua, just que cobreixi la verdura i el sflocs. Ho taparem i ho deixarem coure 15 minuts més.
  3. Abans de batre-ho tireu-hi una cullerada de farina d’ametlla, la segona cullerada la posarem en funció de la textura que vulguem.
  4. Per servir el plat podeu fer un saltat amb all i julivert de bolets secs previament remullats.
  5. Resulta una proposta cremosa sense làctics. La cremositat s’obté de la ceba ben cuinada, dels flocs de civada i de la farina d’ametlla.
  6. És un plat idoni per la tardor ja que tonifica els pulmons i el sistema digestiu.
  7. La coliflor és una verdura molt rica en aigua, minerals, fibra, vitamines i hidrats de carboni. Cuinada en crema resulta un plat dolç i molt suau al paladar. De fet, és ideal per a persones que acostumen a presentar ansietat pel dolç, ja que aquesta crema els ajudarà a calmar el desig per aquest sabor. A part, també és una bona font de vitamines del grup B, nutrients necessaris per a la salut del sistema nerviós. La farina d’ametlles blanques no només dóna una consistència més cremosa al plat, sinó que també és molt rica en calci.