coca de sant joan

Posted on

INGREDIENTS (PER FER DUES COQUES) 

  • ou ecològic
  • 500gr de farina floren aurora (de força)
  • 100gr de sucre integral de canya eco
  • 50gr de pinyons
  • 40gr de llevat sec actiu
  • 10gr de sal fina
  • 20ml d’aigua d’anís verd (matafaluga)
  • 40gr de midó de blat de moro (maizena)
  • 100gr de sucre de canya integral
  • 1 beina de vainilla
  • Un polsim de canyella
  • 3 rovells d’ou ecològic
  • 200ml de llet
  • 120gr de mantega
  • Fruita confitada
  • Pell ratllada d’una llimona i d’una taronja
  • 1/2 litre de llet
  • Pell ratllada d’una llimona

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. En un bol barregem la farina, la sal, el sucre, les ratlladures, l’ou, l’anís i poc a poquet anem afegint la llet amb el llevat activat (barregeu-lo 10-15 minuts abans en un got amb la llet tèbia). Ho anem amassant al mateix temps que anem afegint la llet durant 20 minuts o mitja hora (val la pena fer l’esforç!). Aleshores hi anem afegint la mantega poc a poc i amassant tancant la mantega cap a dins la massa.
  2. Ho deixem reposar 15 minuts.
  3. Dividim la massa en dos, l’estirem i la deixem reposar una hora. Ho podem tapar amb un drap.
  4. Mentrestant podem fer la crema.
  5. Batem el rovells d’ou amb el sucre. En un bol barregem el midó de blat de moro amb una mica de llet perquè es dissolgui bé. La llet que ens queda l’escalfem junt amb la canyella, la vainilla i la llimona ratllada. Quan arrenqui el bull ho retirem del foc i ho barregem amb els rovells i el sucre. Hi afegim la llet amb el midó i ho tornem a posar al foc fins que espesseixi la crema.
  6. Ho posem tot en un bol perquè es refredi i retirem les restes de llimona, canyella i vainilla si era tot en beina.
  7. Finalment per decorar, ho pintem amb ou batut i podem fer una de les coques amb fruita confitada i pinyons i l’altre amb crema i pinyons, al gust de cadascú.
  8. Pre escalfem el forn a 180º i posem la coca a coure uns 20-25 minuts aproximadament (cada forn té el seu temps). Si queda massa feta quedarà resseca així que caldrà anar-la vigilant.