chop suey vegeterià

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

  • 75 g de llegumbreta tallada a tires
  • 10g de brou deshidratat
  • Arròs blanc o integral per acompanyar
  • Sal i pebre al gust
  • Salsa de soja (shoyu)
  • Oli d’oliva verge
  • 1 ceba gran
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot verd o vermell
  • 4 fulles de col tallada a tires fines (o juliana)
  • 150g de brots de soja germinada
  • 1 carbassó
  • 2 cs de salsa de tomàquet
  • aigua

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Tallar totes les verdures en juliana i reservar-les.
  2. Fer bullir 250ml d’aigua i mesclar-hi el brou deshidratat. Un cop en ebullició, apagar el foc i posar-hi la llegumbreta per poder-la hidratar. Un cop hidratada, escórrer el brou sobrant i tallar-la a tiretes com si féssim una juliana.
  3. Posar 2 cullerades d’oli en un wok o una paella, per daurar les tires de llegumbreta i reservar-les un cop fetes.
  4. Posar més oli al wok i saltejar les verdures (ceba, pastanaga, col, carbassó i pebrot) remenant per a què no s’enganxin. Quan les verdures estiguin tovetes, afegir-hi la salsa de tomàquet i la salsa de soja. Afegir el pbre i l’aigua fins a cobrir lleugerament les verdures, i deixar-ho reduir. Quan hagi reduït una mica, afegir-hi les tires de llegumbreta i cuinar-ho tot junt.
  5. Al final afegir-hi els brots de soja. S’afegeixen només si fos necessari. Corregim de sal si és necessari, ja que la salsa de soja ja és força salada. Ho retirem del foc i ho servim juntament amb una mica d’arròs integral o blanc segons us agradi més.
  6. El chop suey es pot fer amb qualsevol verdura ja que és una recepta pensada per fer amb el què tenim a la nevera, es poden variar les verdures en funció del què tinguem o el què ens agradi més.