mandonguilles vegetals

Posted on

INGREDIENTS (PER 4 PERSONES) 

mandonguilles:

  • 150 g de llegumbreta tallada a tires
  • 15g de brou deshidratat
  • 10g de julivert sec (o fresc)
  • 2 ous
  • 50g de pa ratllat
  • Sal i pebre
  • Farina montcada
  • Oli d’oliva verge
  • 1 ceba mitjana

salsa:

  • Sal i pebre
  • Farina montcada
  • Oli d’oliva verge
  • 2 fulles de llorer
  • 20g de brou deshidratat
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pastanaga gran
  • 500ml d’aigua

En VERD ingredients que pots trobar a Granel

PREPARACIÓ

  1. Hidratar la llegumbreta en amb el brou que haurem preparat mesclant 250ml d’aigua bullint amb els 15g de brou deshidratat; un cop hidratada, escorrer-la per extreure’n el líquid sobrant i picar-la per a que quedi ben trossejada. Picar la ceba i el julivert ben fins i unir-ho amb la llegumbreta picada. Salpebrar i afegir-hi els ous mesclant-ho tot molt bé. Finalment afegir el pa ratlla i amalgamar-ho tot fins que quedi una pasta homogènia.
  2. Seguidament donar forma a les mandonguilles amb una cullera i enfarinar les boletes resultants. Quan les tinguem llestes fregir-les en una mica d’oli i reservar-les.Per la salsa:
  3. Piquem la ceba i la pastanaga, i les sofregim amb 2 o 3 cullerades d’oli d’oliva. Salpebrem i ho remenem fins que la ceba estigui transparent. Afegim 250ml de brou i 2 fulles de llorer (preparem el brou tal com hem preparat el brou que hem fet per preparar les mandonguilles). Ho fem coure tot fins que quedi ben fet, retirem el llorer i ho triturem tot plegat. Tornem la salsa resultant a l’olla i li afegim la resta de brou i ho remenem per a que quedi tot lligat.
  4. Ho rectifiquem de sal i hi afegim les mandonguilles. Ho cuinem tot junt durant 10 minuts i ho retirem del foc, I ja ho tenim a punt per servir.