Ideari

QUI SOM?

GRANEL COMMUNITY  som un conjunt de botigues que col•laborem incentivant, una nova presa de consciència en la compra i venda de l’alimentació, promovent la participació activa en aquest acte.

UNA NOVA FILOSOFIA

Des de fa uns anys i actualment, GRANEL som una empresa que innova i aposta per una nova manera de vendre l’aliment. En una situació social i econòmica diferent, les estructures i els sistemes tradicionals canvien i des de GRANEL hem apostat per canviar les maneres de vendre alimentació, acostant-nos una mica més a les necessitats reals de la gent.

LA NOSTRA MISSIÓ

Un espai de llibertat en la manera de comprar.

Promoure la compra responsable, el consum sostenible i la reducció de residus a través de la venda d’alimentació ecològica i de proximitat, i promoure una alimentació saludable impulsant el retorn de la venda a granel, afegint el valor de la difusió, transmissió i feed back de coneixement al voltant de l’alimentació conscient.

 

 

és conscient

Coneixem el nostre entorn social i decidim reflexivament les nostres accions.

és social

Acostem aliments de qualitat al consumidor recolzant petits productors i respectant les quantitats que l’un vol comprar i que l’altre pot produir.

és sostenible

Creixem decreixent. Perquè estalviem recursos en el nostre funcionament i creixement. Minimitzem els nostres residus.

és xarxa

Aglutinem agents socials, productors, consumidors, venedors i amics de manera transversal promovent les sinergies en molts nivells i en diferents estrats.

és ecologista

Respectem l’ecosistema en el que vivim promovent el consum i el cultiu de productes ecològics i/o respectuosos amb el medi.

és un negoci

Ens lucra la feina dels que hi treballem i hi dipositem i esforç diari.

és respectuós

Tenim consideració dels caràcters, eleccions vitals i filosofies de cada un dels agents amb qui ens relacionem.

és honest

No ens amaguem de nosaltres mateixos i ens mostrem tal com som.

és bonic

Pensem que l’estètica també influeix en la vida en general i sabem que la bellesa arrenca somriures.

és emocional

No només creiem en l’estètica, sinó que volem ser partícips i fer participar del món dels sentits, les sensacions i les emocions.

 

alimentació conscient=consum responsable+respetuós+sostenible+qualitat

 

La idea principal de la nostra filosofia, tal i com el nostre nom indica, és vendre alimentació, en un model mig oblidat però, en un nou format que és molt vàlid als nous hàbits i a la nova realitat social.

Vendre productes a granel, permet que la gent pugui comprar exactament segons la seves necessitats, permet poder vendre producte de molta més qualitat a un preu ajustat i permet finalment poder ser respectuós, conscient i sostenible en la gestió dels envasos, ja que en la venda a granel ,no es fan servir envasos de plàstic, sinó envasos biodegradables.

ELS NOSTRES CLIENTS

Ens agrada establir un tracte de proximitat amb tots aquells que, entrant a la nostra botiga, fugen dels espais insípids i freds i del tracte impersonal.

El nostre espai acull una àmplia diversitat en edats i classes socials, perquè la nostra filosofia es basa únicament en la corresponsabilitat i l’acte de la compra-venda. La coherència del nostre sistema posa en evidència les ganes de poder servir una venda justa en preu, qualitat i necessitats, proposant al client una compra responsable, sostenible i conscient.

El públic al qual ens dirigim és molt ampli, i aquest és un dels motius que ens fa estar contents. Tothom troba el seu perquè dins de GRANEL.

Joves i estudiants que fan pocs àpats a casa, aquells amb inquietuds medi ambientals, tots els que basen la seva alimentació en hàbits saludables, qui vol comprar al comerç de barri, singles i gent gran que necessiten poca quantitat o famílies que necessiten formats grans, aquells que volen reduir residu i famílies que comprant amb els infants inicien un procés de pedagogia alimentària tot triant i decidint amb què ompliran el cistell, etc…

ELS NOSTRES PRODUCTES

El nostre producte és un producte de qualitat alta a preus mitjos.

Tots els nostres productes compleixen amb les qualitats imprescindibles de cultiu, fabricació i distribució, que granel exigeix i vol oferir tenint en compte la nostra filosofia.

Els productes que oferim són de procedència ecològica, natural o de petit productor i/o de proximitat, posats a la venda, a més, sense envàs plàstic, reduint així el residu.

El respecte, tant per aquells que fan un gran esforç per garantir la qualitat del seu producte amb un segell homologat, com pels petits productors que de manera, responsable treballen per oferir una producció natural i de qualitat del seu producte, forma part del cercle del consum conscient, respectuós i sostenible.

LES NOSTRES BOTIGUES

Les botigues Granel són espais tranquils, estudiats i creats per a fer la compra més agradable i tranquil•la. No cerquen vendre ràpid i estridentment sinó fer-ho amb coneixement de causa i al ritme degut. Tot i això l’ús dels dispensadors, la profusió de bàscules i la disposició dels elements permeten gaudir també d’una compra ajustada en el temps.

INNOVACIÓ

La fórmula de venda de productes alimentaris presenta ja de per si la innovació que actua com a tret característic de l’establiment. La reducció de residu i per tant la presentació dels productes eminentment “a granel”, són ja característiques innovadores (malgrat són conegudes en la fórmula de mercadeig tradicional) pel que fa a la venda de productes que ens hem habituat a trobar i comprar als supermercats i en formats completament estàndards.

CREIXEM – DECREIXENT

El nostre model de creixement és créixer de manera transversal, amb el suport social. Amb la situació econòmica actual, és l’única manera de poder créixer i consolidar-se en el mercat.

Créixer-decreixent, és un concepte que mantenim, és créixer pensant en l’entorn, donant oportunitat als petits productors i comptant amb el seguiment del grup i dels clients.